Uitvaartfotografie

Gecondoleerd met het verlies van jullie dierbare. 
De komende dagen staan in teken van rouw, veel dingen regelen en de uitvaart. Een rollercoaster van emoties.

Een uitvaart is een emotionele dag. Hoe fijn is het om op een later moment terug te kijken op deze dag door middel van foto's? En eerlijk waar, je zal ze niet direct willen of hoeven te zien, maar voor later is het een welkome aanvulling in het verwerkingsproces.

Tijdens de uitvaart ga op integere manier te werk. Ik probeer zoveel mogelijk op de achtergrond te blijven en vooral sfeerbeelden te maken tijdens de ceremonie. Natuurlijk leg ik ook emoties vast, maar het belangrijkste doel van een uitvaartreportage is om sfeerbeelden vast te leggen tijdens de uitvaart. Uiteraard met alle respect voor de nabestaande.

Er kan twijfel zijn bij de nabestaanden over het wel of niet laten maken van foto's tijdens de uitvaart, het is ook nog niet heel bekend.
Praat in dat geval goed met elkaar, geef elkaar de ruimte om de wensen aan te horen. Vaak geven mensen achteraf aan toch blij te zijn met de foto's en dat ze er geen spijt van hebben gehad om toch een fotograaf hiervoor in te huren. 

Om aan de gasten te laten weten dat er een fotograaf is, kan het verstandig zijn om een bordje op te hangen op de locatie.

Alle foto's worden digitaal geleverd, mocht de wens daar zijn dan kan er een mooie herinneringsalbum worden gemaakt en los worden bijbesteld.