Huwelijk Paulien en Sjoerd

"Leef alsof het het je laatste dag is".

Een zin uit het liedje "Leef" van André Hazes junior. Zo kan je de bruiloft van Paulien en Sjoerd het beste omschrijven. Het lied werd al gedraaid voordat de bruidskleding aanging, en meteen was het feest begonnen en stonden de eerste mensen thuis al op de tafel te dansen :-)

Een heerlijk begin van wat allemaal ging komen.

Ik begon de dag bij Paulien thuis in Santpoort-Noord. Het was al een gezellige boel. De haartjes van de bruidskinderen werden nog gedaan, hier en daar moest nog wat nagellak gesmeerd worden, Sjoerd kwam nog even zijn sokken halen, een gezellige chaos dus. De bruid was nog bij de kapper, en dus ben ik richting Sjoerd gereden om zijn voorbereidingen vast te leggen. Ook hier zat de sfeer er al goed in. Nadat de kleding aan was, ben ik terug gegaan naar Paulien. Zij was ook inmiddels aan haar jurk begonnen, en de kids hadden hun pak aan. Sjoerd kreeg het sein om zijn bruid op te halen, en hij liet ook niet lang op zich wachten. Het feest was compleet!

Toch moest er natuurlijk nog het 1 en ander gedaan worden vandaag, dus even uit de feestvreugde gegaan om naar de eerste fotolocatie te rijden. De Intertoys winkel in Santpoort Noord. De winkel is nu bijna een jaar van Sjoerd, en dit mocht natuurlijk niet ontbreken op de dag. 

Vervolgens zijn we naar Velsen gereden om alvast op de trouwlocatie de eerste foto's te gaan maken. Het bruidspaar had gekozen om de dag door te brengen bij Landgoed Waterland, inmiddels bekend door het tv programma Hotel synDROOM.  Een super mooie locatie waar ik al vaker ben geweest, en me iedere keer weer verbaas over hoe gastvrij we hier ontvangen worden.

Nadat we de foto's hier gemaakt hadden zijn we naar Oud-Velsen gereden. Even weg bij de trouwlocatie voordat de eerste gasten zouden arriveren. In Oud-Velsen dreven de wolken weg en kwam er een lekker zonnetje bij. Het leverde hele mooie plaatjes op. Toeval wilde dat de opa van Sjoerd in het oude gemeentehuis heeft gewerkt, en we hier dus een extra foto hebben gemaakt. De deur werd zelfs open gedaan en mochten we binnen ook een paar foto's maken. Heerlijk dit soort spontane uitstapjes. Meteen konden bruid en kinderen even een plasje doen om vervolgens weer naar Waterland terug te keren.

De ceremonie kon gelukkig buiten plaatsvinden, toch een grote wens van het bruidspaar. De ceremonie werd gedaan door Dirk Zeelenberg. Een mooie ceremonie met een lach, een traan en een spontaan lieveheersbeestje die zichzelf had uitgenodigd, waardoor de symboliek een extra betekenis kreeg voor het bruidspaar.

Na de ceremonie de eerste groepsfoto's gemaakt om vervolgens te genieten van een heerlijk hapje en drankje, waarbij het aansnijden van de bruidstaart niet werd overgeslagen. Tussendoor diverse sfeerfoto's gemaakt. Toen de taart en drank op was, werd het tijd om aan tafel te gaan, waarbij het bruidspaar heerlijk even tot rust kon komen en samen met een select groepje kon genieten van een heerlijk diner.

Voor mij was er ook iets lekkers geregeld, en samen met de geluidsman en cameraman Johannes, konden wij ook even bijkomen van alle feestelijkheden, en ons voorbereiden op de avond die ging komen.

Het feest begon, zoals verwacht, meteen goed. De openingsdans was mooi, maar het was natuurlijk de bedoeling om iedereen op de dansvloer te krijgen, samen feestvieren, dat was het motto. Nou dat lukte goed. Geen saaie lange rij om te feliciteren, nee dat deden ze tijdens het dansen en swingen, heerlijk! De DJ wist vanaf minuut 1 de sfeer te pakken en te houden.

Het bruidspaar had halverwege de avond nog een kleine verassing voor hun gasten, niemand minder dan Wolter Kroes maakte de avond compleet. Hiermee zat de sfeer er helemaal goed in. Het was moeilijk, maar voor mij was het tijd om het bruidspaar en hun gasten lekker met rust te laten en verder te laten genieten van deze hele mooie en bijzondere dag!