Huwelijk Esmé en Jeffrey

Op 8 juli 2016 was het eindelijk zover: het huwelijk tussen Esmé en Jeffrey. Het bruidspaar had ik afgelopen maanden al een aantal keer ontmoet, zo mocht ik een loveshoot voor ze verzorgen, het gastenboek en ook nog eens hun trouwkaarten ontwerpen. Heel bijzonder allemaal dat je zo betrokken wordt bij een huwelijk.

Ik begon de dag bij Esmé. Ze was lekker thuis in Zwaag zich aan het voorbereiden op de grote dag. Visagiste/ Kapster Joyce was druk bezig met de krullers en met de laagjes make-up aan te brengen. Altijd een leuk moment, omdat het ook hilarische beelden oplevert. Gelukkig komt het altijd weer goed met de bruid, maar soms vraag ik het me wel eens af als je halverwege het werk van de kapsters ziet ;-)

Voor mij tijd om naar Jeffrey te gaan. Hij was bij zijn broer en schoonzus thuis in Hoorn. Ze hadden net de auto opgehaald in Koedijk, en hij was klaar om zijn pak aan te trekken. Het voordeel van een man en een pak, hij is zo klaar. Dus op tijd terug bij Esmé, zodat ik de details kon vastleggen van het aantrekken van de mooie jurk.

Niets stond meer in de weg voor Jeffrey om zijn bruid op te halen. Na de balkon scéne kwam ze naar beneden om Jeffrey in haar armen te sluiten en samen reden ze weg, het avontuur tegemoed. Natuurlijk ging ik er snel achteraan, want dit avontuur moest natuurlijk wel vastgelegd worden. 

We zijn eerst gestopt bij de Hoofdtoren van Hoorn, maar helaas, precies na de eerste foto begon het te regenen. Iets wat we niet besteld hadden, maar toch geleverd werd... en dus gingen we even schuilen bij een café. Toen het weer droog was, snel nog een paar foto's gemaakt, voordat de volgende bui kwam. Nadat het weer flink ging regenen zijn we maar vertrokken naar de Oosterpoort. Hier konden we droog een aantal foto's maken onder de poort, met toch wat licht op de achtergrond. Helaas ging het steeds harder en harder regenen, en besloten we om eerder naar de trouwlocatie te gaan, zodat we daar wat foto's binnen konden maken; Het Twiskerslot.

Na een mooie serie gemaakt te hebben, werd het toch weer droog en konden we nog een aantal foto's maken bij het station van Twisk. Met veel geluk kwam de stoomtram ook nog even langs, en dit maakte het plaatje helemaal compleet.

Natuurlijk moest er ook nog JA gezegd worden tegen elkaar, dus zijn we snel terug gegaan naar het Twiskerslot. De ceremonie vond binnen plaats. Geen straf voor mij. Op deze locatie kan ik makkelijknaar boven lopen om zo de bruiloft van nog meer hoeken vast te leggen.

Na de ceremonie stond de bruidstaart al te wachten om aangesneden te worden, en natuurlijk werd er ook geproost op het bruidspaar. 
Snel nog een aantal groepsfoto's gemaakt, want de kinderen uit de klassen van Esmé stonden al te popelen om hun juf te zien in haar trouwjurk. Er waren liedjes ingestudeerd en natuurlijk waren er cadeautjes meegnomen voor het bruidspaar.

Na de receptie ging het bruidspaar lekker genieten van het diner, en kon in in de tussentijd een aantal foto's ontwikkelen, zodat deze op de beamer getoond konden worden. Zo hadden de avondgasten meteen een mooie binnenkomer, en konden ze zien wat ze overdag gemist hadden. Na de openingsdans was het voor mij tijd om afscheid te nemen van dit mooie bruidspaar.