Huwelijk Damienne en Wesley

Vrijdagavond 24 juni 2016 stapte ik op het vliegtuig richting Toulouse, Zuid-Frankrijk voor mijn eerste buitenlandse bruiloft. Na een prettige vlucht, kon ik verder met de auto richting Blomac, alwaar de grote dag van Damienne en Wesley zou plaatsvinden. Rond 00.45 uur kwam ik aan bij het Chateau, en Wesley was nog wakker om mij mijn kamer te wijzen. Snel alles uitpakken en batterijen opladen, ik had inmiddels vrijdag al een bruiloft gedaan, dus er moest nog het 1 en ander gedaan worden voordat ik kon slapen.

De volgende morgen om 9 uur stond de ontbijttafel netjes gedenkt op de veranda. Hier kon ik meteen kennis maken met alle gasten van vandaag, en natuurlijk beginnen met de eerste sfeerfoto's. Ik merkte meteen al dat er een heerlijke sfeer hing, relaxed, en vooral genieten met elkaar van de dingen die zouden gebeuren. Het bruidspaar had een mooie dagindeling gemaakt, zo was er een wandeling in de omgeving, waarbij er natuurlijk geen foto's mochten ontbreken tussen de wijngaarde van het Chateau. Meteen gebruik gemaakt van de omgeving om ook groepsfoto's te maken, en de omgeving zelf.

Het begon lekker warm te worden, dus tijd om terug te gaan en wat te drinken. Ook stond het volgende alweer op het programma; de lunch. Een lange tafel in de tuin onder een oude cederboom. Hoe romantisch wil je het hebben. Nadat iedereen goed gevuld was, was het tijd voor ontspanning. De gasten konden voetballen, zwemmen, zonnen, net waar ze zin in hadden. Ondertussen gingen Damienne en Wesley zich voorbereiden voor de ceremonie. De haartjes werden gedaan, make-up mocht natuurlijk niet ontbreken en het grote moment; de jurk aantrekken. Bij Wesley ging het allemaal wat rustiger, hij hoefde immers alleen zijn pak aan te trekken. De kinds wisten goed te helpen met het geheel, en mochten zelf ook een mooie jurk en pak aandoen.

De ceremonie was achter op de velden. De ene kant bergen op de achtergrond, aan de andere kant het Chateau van Blomac. Toch was de sfeer heel intiem, ondanks alle ruimte en uitzichten. 

De ceremonie was kort, maar heel krachtig. Tijd voor Champagne en Mascarpones. 

Ondertussen ging ik samen met Wesley, Damienne en de kinderen nog een aantal foto's maken in de omgeving. Dit keer nog met bruidskleding aan. Natuurlijk zijn we de andere kant op gelopen, zodat er een afwisseling in de reportage was. 

Nadat we hier ook wat moois van hadden gemaakt was het tijd voor de wijnproeferij. We zijn tenslotte in Zuid-Frankrijk, midden in een wijngaarde, dus dit mocht niet ontbreken. Diverse soorten en smaken kwamen uit de fles, de één nog lekkerder dan de andere. Allemaal flessen met druiven uit de omgeving, waarbij de één nog grotere verhalen kreeg dan de andere.

Het diner was weer op de veranda met het avondzonnetje nog om de hoek. De sfeer was nog steeds erg gezellig. Muziekje op de achtergrond, met z'n allen terug kijkend op een mooie dag. Natuurlijk mocht tijdens het feest de openingsdans aan het zwembad niet ontbreken, en zo tikte de tijd langzaam door naar alweer een nieuwe dag.

De volgende ochtend stond om 09.30 uur de brunch op het programma. Nog 1 keer met de meeste gasten genieten van de mooie omgeving, en allemaal langzamerhand weer inpakken om het vliegtuig naar huis te pakken.