Huwelijk Irene en Gerco

Soms heb ik ruim van te voren al zin in een bruiloft. Zo ook in de bruiloft van Irene en Gerco. Een leuk jong stel, waarbij het tijdens elk voorgesprek gezellig was en ik enthousiast raakte in hun plannen voor de dag.

Irene woont redelijk in de buurt, en Gerco in Kockengen. Ze hadden elkaar leren kennen via een vakantie en nu een paar jaar later was het dan zover; ze gingen trouwen.

Ik begon de dag bij Irene thuis in Koedijk. In haar ouderlijk huis was het een gezellige drukte. Natuurlijk liepen haar ouders rond, maar ook broers en zussen. De kapster was er, de visagiste was druk in de weer, en ik mocht de drukte compleet maken. Toch hing er een prima sfeer, en was er geen stress te merken, dus prima omstandigheden om de voorbereidingen vast te leggen. Gerco was de ochtend in Kockengen, en kwam zijn bruid iets te vroeg ophalen en dus mocht hij even netjes voor de deur blijven wachten totdat Irene er helemaal klaar voor was.

Na de ontmoeting zouden we de foto's gaan maken in Groet, echter begon het hard te regenen, en zijn we toch richting de binnenlocatie gereden, wat tevens ook meteen de trouwlocatie was; Museum BroekerVeiling. Tussen de buien door konden we buiten aan de slag, en zodra het begon te regenen gingen we binnen verder. Ideaal zo'n locatie!

Om 10 uur moesten we klaar zijn, omdat dan de familie al zou aankomen op deze locatie, en gelukkig was het op dat moment even droog en konden we buiten in de omgeving nog wat foto's maken. Hierna stonden familie en vrienden klaar om het bruidspaar op te wachten. Eerst hebben we de familiefoto's gemaakt, en daarna was het dan echt zo ver, letterlijk en figuurlijk stapten zij in het huwelijksbootje.

Na de ceremonie ging het bruidspaar er meteen vandoor richting Kockengen. Ik ben naar mijn studio gereden om een foto in te laden en deze als bedankkaatje kant en klaar te maken, zodat deze 's avonds als bedankje aan de gasten meegegeven konden worden. Hierna ben ik ook snel de auto ingestapt om het bruidspaar te achtervolgen. 

In Kockengen vond de kerkelijke inzegening plaats. Tijdens de dienst mochten er geen foto's gemaakt worden, en dus ben ik in de tussentijd een aantal foto's gaan ontwikkelen. Het bruidspaar kon deze foto's later tijdens het feest al tonen aan alle feestgangers. Na de dienst mocht ik gelukkig nog wel een paar foto's maken in de kerk. Het feest was in Zegveld. Tijdens de receptie heb ik afscheid genomen van deze geweldige dag. Ondanks de vele regen is het toch een dag om nooit meer te vergeten!