Huwelijk Barbara en Jos

15 mei 2015, een bijzondere trouwdatum. Niet alleen voor Barbara en Jos, maar ook voor vele anderen. Ik had het geluk deze dag door Barbara en Jos te zijn uitgekozen als hun fotograaf. 

In november 2014 had ik het eerste gesprek met Barbara en Jos, het was een prettig gesprek. Ze wisten precies wat ze wilden, en straalden daardoor ook rust uit. Het zou een mooie dag worden, alles in de buurt en dus geen gestress of andere gekke dingen. En dit was ook precies het gevoel wat ik gister had op de dag zelf.

Ik begon de dag bij Barbara, zij was bij haar ouders thuis om zich voor te bereiden op de grote dag. De kapster was bezig met haar haar. Na een aantal foto's gemaakt te hebben ben ik doorgereden naar Jos. Hij was bij zijn ouders. Hij stond nog lekker te douchen, en zo kon ik even gezellig bijkletsen met zijn vader. Moeder en zus zaten nog bij de kapper, dus ook hier was alle rust. Ondertussen was Jos al begonnen met het aantrekken van zijn trouwpak. Hier kon ik natuurlijk weer een aantal mooie sfeerbeelden van maken. Nadat Jos was aangekleed ben ik weer terug gegaan naar de bruid. Zij had inmiddels haar jurk al aan, nog een paar laatste foto's van het vastsnoeren van de jurk om daarna weer naar Jos terug te gaan voor het instappen in de auto. Dat is het voordeel als de beide ouders in de buurt wonen van elkaar. Zo kan ik alle stappen vastleggen. 

De ontmoeting was in de woonkamer, met alle belangrijke mensen om hen heen. Altijd een bijzonder moment om hier deel van uit te mogen maken. Na de ontmoeting was het tijd om naar de fotolocatie te gaan: Museum BroekerVeiling. 

Het weer speelde gelukkig goed mee. De verwachtingen waren slecht, maar gelukkig was het droog, wel bewolkt, maar prima licht om alle foto's te maken die we graag wilden. Lekker buiten en een enkele foto binnen in de sfeer van het museum.

Na de fotoshoot zijn we terug naar huis gegaan om even op te laden voor de ceremonie. Een lekker broodje, even plassen en natuurlijk de belangrijkste mensen van de dag ophalen om gezamelijk terug te gaan naar Museum BroekerVeiling alwaar de ceremonie ging plaatsvinden. Ondanks dat ik Barbara en Jos niet persoonlijk ken, waren er wel behoorlijk wat gasten aanwezig die ik wel ken. Dat kan natuurlijk al snel als je in je eigen omgeving aan het werk bent, en natuurlijk extra leuk. Ook de ceremonie was erg mooi. Met aan het einde nog een kleine veiling met wat lekkers voor de gelukkige winnaar. Dit was ook iets wat het bruidspaar zelf had verzonnen, een leuke afsluiting van het eerste deel!

Aansluitend aan de ceremonie in Museum BroekerVeiling was de huwelijksviering in Sint Jan de Doper. Om de tijd op te vullen zijn we stiekem even langs hun eigen huis gereden om daar nog een enkele foto te maken. Zo hadden de gasten de tijd om bij de kerk te verzamelen en klaar te staan om het bruidspaar weer op te wachten.

De ceremonie in de kerk werd muzikaal begeleid door Yvonne Leek. Heel toevallig was ze het vorige huwelijk die ik vastlegde er ook bij. Ik wist meteen dat ik hierdoor weer een paar mooie, emotionele, foto's kon maken.

Na de ceremonie ging het bruidspaar lopend verder naar de feestlocatie. Hier heb ik nog de laatste sfeerbeelden gemaakt, om vervolgens afscheid te nemen van dit geweldige bruidspaar.