Huwelijk Marcia en Joris

Een bruiloft met een uitdaging voor mij. Joris had al aangegeven niet zo heel graag op de foto te gaan, maar er moeten natuurlijk wel mooie foto's komen. Geen enkel probleem :-).

Ik begon de dag, zaterdag 5 juli 2014, bij Marcia. Zij was thuis in Alkmaar al druk in de weer. De laatste hand werd gelegd aan de make-up. De jurk had ze al aan. Nadat ze helemaal gereed was kwam Joris aanrijden met de trouwauto. Een oude Jaquar, waarvan we allemaal dachten, deze gaat de dag niet doorkomen. Bij het starten kwamen er de meest rare geluiden onder de motorkap vandaan, tijdens de rit kwam er water naar binnen, maar toch bracht hij het bruidspaar overal netjes naar toe, en konden wij er iedere keer weer om lachen :-).

Na de ontmoeting ging het bruidspaar en de naaste familie eerst rustig lunchen. De gehele dag stond in teken van rustig aan, we maken ons niet druk, we gaan trouwen, en maken er een mooi feest van. Heerlijk, je zag ze echt genieten en alles meemaken van de dag. Soms zie ik dit wel anders.

Helaas regende het flink, en was het niet echt weer om naar buiten te gaan voor de reportage. Geen enkel probleem voor het bruidspaar, dan nemen we nog lekker wat te drinken. Nadat het wat droger werd, en op de telefoons geen regenwolken meer voorbij kwamen op de diverse apps, zijn we naar de Molen van Piet in Alkmaar gereden om hier de eerste foto's te maken. Het bruidspaar had 4 kinderen meegenomen die als bruidskinderen de dag mochten meemaken. Allemaal vonden ze het even spannend en leuk. Natuurlijk mochten ze zelf ook foto's maken. Ook altijd weer een leuke uitdaging voor de kids en voor mij. 

Hierna zijn we doorgereden naar Heiloo, om in het bos nog een enkele foto te maken, om daarna door te reizen naar Bergen. Kort nadat we in de auto zaten begon het weer hard te regenen, en dus waren we precies op tijd begonnen en klaar met de eerste reportage.

De ceremonie vond plaats in de Ruïnekerk van Bergen. Het is en blijft een hele mooie locatie, zowel van buiten als van binnen. Als verassing had Marcia een kerkuil geregeld die de ringen kwam aanvliegen. Atthans dat was de bedoeling. Maar uitendelijk lukte het toch nog, en konden ze de ringen aan hun vinger schuiven.

Na de ceremonie was de receptie buiten de Ruïnekerk. De zon scheen eindelijk volop. Na de receptie hier nog een paar foto's gemaakt, om vervolgens door te reizen naar Castricum aan Zee, waar ze bij Deining lekker gingen eten en feesten.

Hieronder een paar foto's uit de trouwreportage. Klik op een foto voor een vergroting.