Huwelijk Angelique en Joe

zo'n 2 jaar geleden mocht ik een Koptisch Huwelijk fotograferen. Toen was dat nog helemaal nieuw voor me, maar nu was ik door vrienden van dat bruidspaar gevraagd of ik hun huwelijk ook vast wilde leggen, en daar hoefde ik niet over na te denken. Ik wist nog dat het 1 groot feest was, en dat je eigenlijk ogen en oren te kort hebt om dit goed te kunnen vastleggen. Gelukkig had ik nu de ervaring en wist ik dat alles kon en mocht.

Begin mei hadden Angelique en Joe al een loveshoot met mij gedaan in Amsterdam. En dus waren we al aan elkaar gewend, en wisten zij ook al hoe het werkt om voor de camera te poseren.

2 juni 2013 begon om 13.00 uur in het ouderlijk huis van Angelique. Ook Joe was hier al, en hij mocht dan ook als eerste zijn pak aantrekken. Helaas voor hem mocht hij nu een tijdje wachten op zijn aanstaande. Met vele grappen en grollen lukte het om hem uit de kamer te houden waar zijn bruid heel mooi werd opgemaakt. Dit nam totaal bijna 2,5 uur in beslag, je kan je dus voorstellen dat het heel moeilijk was voor Joe om zijn geduld te bewaren... Maar eindelijk, nadat hij naar de limousine was gestuurd, mocht hij zijn bruid zien en meenemen naar de kerk, alwaar de ceremonie zou plaatsvinden. Amsterdam heeft het mogen weten, met veel muziek, gejuich en vooral getoeter was het een gezellige tocht naar de kerk.

De ceremonie is totaal anders dan de Nederlandse ceremonie, veel dingen gaan tegelijk en iedereen wil graag alles kunnen zien en meemaken. Zo maakt iedereen foto's, filmpjes, muziek, en wat dan ook maar mogelijk is. Er kan en mag veel, zelfs de priesters maken tussendoor met hun telefoontjes en tablets foto's, om maar achteraf nog na te kunnen genieten. Dat maakt ook ook extra bijzonder en leuk om dit mee te mogen maken.

Na de ceremonie was er een korte receptie, waarbij wederom iedereen met het bruidspaar op de foto wilt, en er samen 1 groot feest van maakt. Natuurlijk zoals gebruikelijk in Egypte, was er eten en drinken in overvloed.

Het werd moeilijk, maar uiteindelijk lukte het Angelique en Joe om te "ontsnappen" aan de feestvreugde ( nee echt nog 1 foto, alleen met ons... en dat nog 30 keer :-) ), en konden wij naar het Amstelpark om hier een korte trouwreportage te maken. Aangezien het feest al 3 dagen duurde en het bruidspaar nu toch wel erg moe was, zijn we naar het hotel gegaan, en hebben we hier de laatste foto's gemaakt, voordat de deur voor onze neus dichtging.

Deze dag heb ik mogen samenwerken met Lucien Reis van Starlight Films. 

Hieronder een kleine selectie uit de trouwreportage. Klik op een foto voor een vergroting.